Milers de dones poloneses protesten contra la limitació al dret a avortar

Quinze manifestants van ser arrestades a Varsòvia per manifestar-se contra la il·legalització de l’avortament per malformació del fetus.

VÍDEO | Milers de dones poloneses protesten contra la limitació al dret a avortar

Milers de dones poloneses es van manifestar aquest divendres, per tot el país, contra la nova limitació del dret a l’avortament, tot i les estrictes restriccions a la mobilitat imposades arran les xifres rècord de contagis.

Per segon dia consecutiu, l’objectiu de les protestes a Varsòvia ha sigut la casa del líder del partit Llei i Justícia (PiS), que governa el país en solitari. Un cordó policial ha impedit que les manifestants, que portaven pancartes amb missatges com ara “açò és la guerra” i “a metre i mig del meu úter”, s’acostaren a aquest punt. El mitjà polonés TVN24 ha informat que la nit de dijous, la policia va detindre quinze manifestants a Varsòvia i que van usar gas pebre.

Al 2016, el partit conservador també va intentar restringir la legislació sobre l’avortament, però va desistir a conseqüència de les protestes de les dones poloneses al carrer. La Protesta Negra, que pren el nom del color de la roba que les manifestants vestien, va paralitzar la proposta de Llei i Justícia de prohibir totalment la interrupció de l’embaràs.

També et pot interessar

stats