Milers de dones es manifesten a l'Argentina per la igualtat de drets

La Plata acull aquests dies la 34 Trobada Nacional de Dones que enguany reuneix la xifra rècord de 200.000 persones.

Milers de dones participen en una marxa per a reclamar igualtat de drets a ciutat de La Plata
Milers de dones participen en una marxa per a reclamar igualtat de drets a ciutat de La Plata / Demian Alday Estévez (EFE)

Milers de dones han eixit al carrers de La Plata (Argentina) per a reclamar igualtat de drets. La marxa s'ha convertit en una marea verda pel color dels mocadors verds que lluïen –símbol de la lluita per l'avortament legal, segur i gratuït– i s'han escoltat proclames a favor de la igualtat entre gèneres, contra els feminicidis i altres aspectes sobre una nova forma de convivència.

A La Plata se celebra aquests dies la 34 Trobada Nacional de Dones i s’hi apleguen dones de tot arreu del país, i també d'altres nacionalitats, com és el cas de Marina Ramírez, de les Illes Canàries, qui ha aprofitat les vacances per a unir-se a l'esdeveniment, del qual considera que el principal reclam ha de ser "la igualtat de la dona, enfocada també en la lluita per l'avortament legal segur i gratuït".

En total, l'organització espera que en els tres dies que dura la trobada passen per la ciutat unes 200.000 dones, una xifra rècord per a un esdeveniment que ha anat creixent en cada convocatòria.

La història d'aquest esdeveniment es remunta a 1985, quan un grup de dones argentines va participar en la clausura de la Dècada de la Dona a Kenya.

L'any següent unes mil dones es van reunir en la primera Trobada Nacional de Dones. L'Argentina s'ha posicionat com un dels països capdavanters en la lluita feminista gràcies a campanyes com "Ni una menys", que busca posar fi als feminicidis, o la campanya per a legalitzar l'avortament, que l'any passat va ser rebutjat pel Senat, i que va ser l’origen de nombroses protestes als carrers caracteritzades pels ja famosos mocadors verds.

També et pot interessar

stats