Milers d'australians demanen la cancel·lació de l'espectacle pirotècnic de Cap d'Any pels incendis

Ho fan com a senyal de respecte a les persones afectades per l'onada de focs que afecta el sud-est del país.

Bombers treballant per a apagar els incendis a Austràlia
Bombers treballant per a apagar els incendis a Austràlia / Reuters

Milers d'australians han demanat la cancel·lació de l'espectacle pirotècnic de Cap d'Any a Sydney com a mostra de respecte a les persones afectades per l'onada d'incendis que afecta des de fa setmanes el sud-est del país. El viceprimer ministre de Nova Gal·les del Sud, John Barilaro, ha sigut l'últim a mostrar el seu suport perquè s'anul·len els focs artificials per a donar la benvinguda a l'any 2020 a Sydney, la capital d'un dels estats més afectats per la crisi.

La seua posició se suma a la campanya en línia a la qual ja s'han adherit més de 271.000 persones, en què es demana la suspensió d'aquests espectacles a tot el país, així com destinar aquests diners a donar suport a bombers i damnificats. De moment, el govern municipal de Sydney ha descartat suspendre l'espectacle que té lloc a l'emblemàtic pont del port, el pressupost del qual ascendeix a uns 3,6 milions d'euros, i al qual s'espera l'assistència de vora un milió de persones.

Almenys nou persones han mort a causa dels incendis des de juliol, huit d'elles a Nova Gal·les del Sud, on s'han cremat tres milions d'hectàrees i més de 900 cases, i segueixen actius prop d'un centenar de focus. Temperatures per damunt dels 40 graus afavoreixen uns incendis que afecten també altres zones del país, com ara l'estat de Victòria, al sud-est, on diumenge les autoritats van cridar milers de residents i visitants a evacuar una popular zona turística de muntanya.

També et pot interessar

stats