Milers de ciutadans recorden amb ciris a Pawel Adamowicz, l’alcalde de Gdansk assassinat

L’homenatge també ha servit per a denunciar el clima d’odi i de fanatisme ideològic que es viu a Polònia.

Milers de ciris han il·luminat els carrers la ciutat polonesa de Gdansk

Milers de ciris han il·luminat els carrers de la ciutat polonesa de Gdansk amb els quals els ciutadans han retut homenatge a Pawel Adamowicz, el carismàtic alcalde de la ciutat que va ser assassinat a ganivetades diumenge mentre participava en un acte benèfic. L’homenatge també ha servit per a denunciar el clima d’odi i de fanatisme ideològic que es viu al país.

La mort de l’alcalde de Gdansk ha sumit Polònia en un estat de dolor i commoció, mentre algunes veus lamenten la radicalització que viu la societat polonesa a causa d’un clima polític enrarit.

Adamowicz pertanyia al partit liberal Plataforma Ciutadana, la principal força de l’oposició a Polònia, i ocupava l’alcaldia de Gdansk des de 1998. Alguns dels seus col·laboradors han recordat que, durant molt de temps, el polític havia sigut objectiu d’una propaganda agressiva per part del govern polonés i dels grups d’extrema dreta.

El funeral per Adamowicz tindrà lloc a Gdansk dissabte que ve, on s’espera que milers de persones donen l’últim adeu a aquest polític, entre elles el primer ministre polonés, Mateusz Morawiecki.

L’assassí és exconvicte diagnosticat d’esquizofrènia paranoide

L’assassí d’Adamowicz és un exconvicte que havia sigut diagnosticat d’esquizofrènia paranoide mentre estava a la presó. L’homicida, que va deixar de prendre la seua medicació setmanes abans d’eixir de la presó a final de 2018, s’ha declarat innocent, malgrat que l’assassinat es va produir a la part alta d’un escenari, enfront de centenars de persones i amb les càmeres de televisió com a testimonis.

Tres detinguts a Polònia per haver demanat més morts

Tres persones han sigut detingudes a Polònia després d’haver demanat a través d’internet “més morts” com la de l’alcalde de Gdansk. La fiscalia polonesa ha confirmat que els arrestats seran acusats de delictes d’odi.

També et pot interessar

stats