Més de mil víctimes dels atemptats de l'11 de setembre continuen sense identificar

Una nova tècnica d'anàlisi d'ADN dona esperances a les famílies 17 anys després de la tragèdia.

L'equip mèdic forense de la ciutat de Nova York ha presentat una nova tècnica d'anàlisi d'ADN
L'equip mèdic forense de la ciutat de Nova York ha presentat una nova tècnica d'anàlisi d'ADN / Reuters

Al voltant del 40% de les víctimes dels atemptats terroristes de l'11 de setembre a Nova York no han sigut identificades 17 anys després de la tragèdia. La xifra oficial de morts en els atacs al World Trade Center de Manhattan és de 2.753, inclosos els desapareguts i presumptes morts. Solament s'ha determinat a qui pertanyen les restes de 1.642 d'ells.

Nous avanços en les anàlisis d'ADN estan ajudant a identificar més víctimes dels atemptats. L'equip mèdic forense de la ciutat de Nova York va presentar la setmana passada una innovadora tècnica que dona esperança a les famílies dels desapareguts. Es tracta de col·locar fragments d'os en una cambra que conté nitrogen líquid perquè siguen més fràgils i puguen polvoritzar-se en pols fina, cosa que facilitarà l'extracció de l'ADN.

Aquest és l'últim esforç en la investigació forense més gran de la història dels Estats Units, en la qual participa un equip format per 10 científics que treballen amb restes molt degradades a causa del combustible dels avions, la calor i altres condicions. L'avanç científic és de poc consol per a les famílies d'aquells que podríen estar soterrats a l'abocador de Staten Island, on van acabar 1,8 milions de tones d'enderrocs de les Torres Bessones.

Homenatges a Nova York i Pennsilvània

Milers de persones es reuniran aquest dimarts a la ciutat de Nova York i Shanksville, a Pennsilvània, per a recordar els quasi tres mil morts que van provocar els avions estavellats contra el World Trade Center, el Pentàgon i un camp a Pennsilvània.

A Nova York tindrà lloc una cerimònia al 9/11 Memorial, on els assistents es reuneixen cada any per a la lectura anual dels noms de les víctimes dels atacs del 1993 i el 2001 al World Trade Center.

També et pot interessar

stats