Mil persones en quarantena a Nova York per precaució davant el coronavirus

Al món s’han comptabilitzat més de 95.000 casos de contagis i vora 3.300 víctimes mortals.

Persones ixen del metre amb màscares a Nova York, els Estats Units
Persones ixen del metre amb màscares a Nova York, els Estats Units / Peter Foley (Efe)
05 de març 2020 - 10:24

La xifra de persones diagnosticades amb el coronavirus a Nova York ha pujat de sis a onze casos, tots vinculats amb l’advocat al nord de l’Estat. Aquest lletrat és l’únic que ha necessitat que l’ingressaren en un hospital i que, finalment, ha portat a demanar que vora mil persones relacionades amb el seu cas es posen en quarantena voluntària.

Els nous afectats són membres de la mateixa família, entre ells, l’esposa d’un home que va portar a l’hospital l’advocat de 50 anys, i quatre fills. La família està relacionada amb l’acadèmia de la Torà, una sinagoga de New Rochelle que ha sigut tancada almenys fins al 8 de març. Ací, les autoritats han demanat confinament a vora 300 persones.

L’advocat va ser el segon cas a l’estat de Nova York. La Universitat de Yeshiva, on estudia el fill, a l’alt Manhattan, així com l’escola de la menor en el districte del Bronx es van tancar dimarts.

El primer cas va ser el d’una dona de 39 anys, que treballa en l’àmbit de la salut, i que està en aïllament voluntari a sa casa. “Deu haver-hi centenars (de casos) al comtat de Westchester”, ha advertit el governador.

Trump diu que no es toca la cara pel coronavirus

Per la seua banda, el president dels EUA, Donald Trump, ha assegurat que porta setmanes sense tocar-se la cara per precaució davant del nou brot de coronavirus i que és una cosa que “troba a faltar”. Els centres per al control i la prevenció de malalties (CDC) dels EUA han recomanat als ciutadans no tocar-se la cara, especialment els ulls, el nas i la boca, com a mesura preventiva per a evitar el contagi del virus.

Trump ha fet aquestes declaracions sobre el coronavirus a la Casa Blanca durant una reunió amb els directius de les principals aerolínies del país, entre elles Southwest, United, American i JetBlue, que s’han vist perjudicades per cancel·lacions i la decisió d’algunes multinacionals de suspendre o reduir els viatges.

Als EUA, onze persones han mort per causes relacionades amb el coronavirus i n’hi ha vora 150 infectats.

Vora 100.000 casos al món

Ara mateix, al món hi ha comptabilitzats més de 95.000 casos de contagis i vora 3.300 víctimes mortals. No obstant això, més de 53.000 malalts ja han rebut l’alta per haver superat la malaltia.

La situació a Itàlia és especialment greu, amb 107 morts i més de 3.000 contagis. És el segon país amb més víctimes mortals per l’epidèmia.

D’altra banda, a la Xina, un grup de científics ha descobert l’estructura de la proteïna que usa el coronavirus per a entrar en les cèl·lules humanes. Això pot facilitar el desenvolupament de teràpies antivirals.

També et pot interessar

stats