Més de mil persones detingudes per manifestar-se a Moscou

Protestaven per l'expulsió de candidats opositors en les llistes per a les eleccions municipals de setembre.

VÍDEO | Més de mil persones detingudes per manifestar-se a Moscou

Més de mil persones han quedat detingudes per participar en una manifestació no autoritzada al centre de Moscou, en què demanaven eleccions lliures i justes davant de la negativa de les autoritats electorals a registrar 57 candidats opositors per als comicis municipals del setembre vinent. La convocatòria l'havien feta justament alguns d'aquests candidats des de la presó.

Davant de l'absència d'un recompte alternatiu, la policia ha xifrat en 3.500 el nombre d'assistents a la marxa d'aquest dissabte. Segons l'agència OVD-Info, hi ha diversos ferits. No és la primera vegada que fan protestes a Moscou, però en la d'aquest dissabte és on més detencions han fet. Aquest organisme apunta que han arribat a detindre 1.007 persones durant la protesta. Així i tot, l'agència Interfax afirma que la policia únicament ha reconegut 295 detencions.

Els manifestants asseguren que les autoritats han manipulat electrònicament les signatures per a evitar que hi puguen participar. La Comissió Electoral havia acusat prèviament l'oposició d'unflar la llista d'avals, presentant fins a 300 "ànimes mortes" i quasi 10.000 persones inexistents, un extrem que l'oposició ha negat de manera rotunda, mentre que ha acusat les autoritats de fer frau i anul·lar milers de signatures en el registre electrònic.

L'oposició democràtica russa veu els comicis municipals com un primer pas per a intentar accedir a la Duma de l'Estat o Cambra de Diputats de Rússia en les pròximes eleccions legislatives de 2021. 

També et pot interessar

stats