Més de 70 persones moren en diversos tornados als Estats Units

Els tornados han afectat algunes zones d'Arkansas, Illinois, Kentucky, Missouri, Mississipí i Tennessee, i ha deixat al seu pas quantiosos danys materials

Els tornados als Estats Units han deixat més de 50 morts i nombroses construccions destruïdes / À Punt NTC

Desenes de persones han mort a conseqüència dels més de 30 tornados que van colpejar el divendres als Estats Units. L'estat de Kentucky ha sigut el més afectat, amb almenys 70 morts, segons ha informat el governador, Andy Beshear.

Els tornados han afectat diverses zones d'Arkansas, Illinois, Kentucky, Missouri, Mississipí i Tennessee, i ha deixat al seu pas quantiosos danys materials.

"Creiem que el nombre de morts superarà els 50 residents a Kentucky; probablement acabarà més prop de les 70 o 100 vides perdudes", ha dit Beshear en una compareixença davant la premsa, en què ha qualificat el succés del "més sever en la història de Kentucky".

El pitjor ha ocorregut a la ciutat de Mayfield, d'uns 10.000 habitants, on un tornado va tirar a terra el divendres una fàbrica de ciris en la qual hi havia treballant més d'un centenar de persones, i ha provocat una xifra "massiva" de víctimes. De moment sols s'han rescatat 40 persones, però les tasques de rescat continuen i s'espera que encara queden 70 més sota els escombralls.

El governador, que ha declarat l'estat d'emergència davant els grans danys provocats, ha indicat que algunes zones han estat tan durament colpejades que és "difícilment explicable en paraules".

Aquest dissabte romanien actives alertes en part d'aquests estats, així com a Geòrgia i Virgínia Occidental, segons el Centre de Predicció de Tempestes del Servei Meteorològic Nacional.

Segons la web especialitzada Poweroutage, Tennessee, amb més de 135.000 afectats, i Kentucky, amb 69.501, registraven aquest dissabte el nombre més elevat de clients sense servei d'electricitat, encara que les apagades arribaven a una zona que incloïa estats veïns com Texas, Michigan i Wisconsin, encara que es desconeix si això també es devia al temporal.

Segons aquest Centre de Predicció de Tempestes, 32 tornados han tocat terra en les últimes hores en múltiples estats del país, inclosos Tennessee, Illinois i Arkansas, on les autoritats també han reportat víctimes mortals.

El fort temporal ha provocat que un grapat d'empleats del gegant del comerç electrònic Amazon quedaren atrapats aquest divendres a l'interior d'un magatzem de la companyia després del col·lapse d'aquest edifici situat en Edwardsville (Illinois).

El cap de la policia d'Edwardsville, Michael Fillback, ha confirmat que almenys dues persones han perdut la vida i que desenes van poder eixir sense resultar ferides.

A Tennessee es van registrar dues morts en l'extrem nord-oest de l'estat, segons Dean Flener, portaveu de l'Agència de Gestió d'Emergències de Tennessee, mentre que una tercera persona va morir al veí comtat d'Obion.

I a Arkansas almenys una persona va morir i diverses més van quedar atrapades en una residència d'ancians quan un tornado va impactar a l'edifici en la nit del divendres.

També et pot interessar

stats