Michigan aplana el camí de Biden per a ser el candidat demòcrata

L’exvicepresident dels Estats Units ha sumat una nova victòria sobre Bernie Sanders en aquest estat clau.

Joe Biden arriba amb la seua esposa al Centre Nacional de la Constitució a Filadèlfia, Pennsilvània (EUA)
Joe Biden arriba amb la seua esposa al Centre Nacional de la Constitució a Filadèlfia, Pennsilvània (EUA) / Brendan McDermid
11 de març 2020 - 09:10

L’exvicepresident dels Estats Units, Joe Biden, ha sumat una nova victòria en les primàries demòcrates a la Casa Blanca en l'estat clau de Michigan, fet que li aplana el camí per a ser el candidat demòcrata a la Casa Blanca.

Amb un 40% de les taules escrutades, Biden s’ha imposat a l'esquerrà Bernie Sanders amb un 53% dels vots enfront del 40% de Sanders.

Michigan era el més gran dels sis estats convocats aquest dimarts a les urnes, amb 125 delegats en joc, però també el que es considera com el més important perquè serà clau en les eleccions presidencials de novembre.

Michigan va ser un dels estats, juntament amb Pennsilvània i Wisconsin, que havien votat demòcrata a la Casa Blanca durant 25 anys, però que Donald Trump va aconseguir guanyar el 2016.

La derrota a Michigan suposa una forta decepció per a Sanders, que en les anteriors primàries va guanyar l'estat contra Clinton, i havia centrat ací tots els esforços de la seua campanya en els últims dies.

Així, Biden suma Michigan a les seues victòries ja projectades a Mississipí i a Missouri, tres dels sis estats cridats a les urnes aquest dimarts juntament amb Washington, Idaho i Dakota del Nord.

Abans de la jornada d'aquest dimarts, Biden partia amb un avantatge de 670 delegats enfront dels 574 de Sanders, amb un centenar del passat 'superdimarts' encara per repartir.

Per a obtindre la nominació del Partit Demòcrata cal reunir 1.991 delegats en la convenció que tindrà lloc a Wisconsin al juliol.

També et pot interessar

stats