Mèxic diu als Estats Units que enviarà 6.000 efectius a la frontera amb Guatemala

Amb aquesta acció, el govern mexicà pretén evitar la imposició d’aranzels en les importacions.

VÍDEO | Mèxic diu als Estats Units que enviarà 6.000 efectius a la frontera amb Guatemala

El govern mexicà ha comunicat aquest dijous als Estats Units que enviarà 6.000 efectius de la Guàrdia Nacional a la frontera amb Guatemala per a frenar el flux de migrants centreamericans. Amb aquesta maniobra, el país intenta evitar la imposició d’aranzels del 5% en les importacions a partir de dilluns. 

“Hem informat al Govern dels Estats Units que s’ha format a Mèxic la Guàrdia Nacional” ha afirmat el secretari de Relacions Exteriors , Marcelo Ebrard, a Washington. Tal com ha explicat, el cos policial tindrà com a missió cobrir les regions que fan frontera al sud del país.

El titular d’Exteriors encapçala una delegació que manté converses amb funcionaris estatunidencs amb l’objectiu d’arribar a un acord sobre immigració que convença el president d’aquest país, Donald Trump, de no imposar aranzels a totes les importacions mexicanes a partir del pròxim dilluns.

Però la proposta de Mèxic no és suficient per al govern dels Estats Units. El vicepresident Mike Pence, que encapçala la delegació nord-americana, considera que Mèxic ha de fer-hi més.

Tot i això, als Estats Units ja s’alcen veus contra la imposició d’aranzels, fins i tot entre els mateixos republicans. Argumenten que podrien perjudicar sectors molt importants de l’economia nord-americana, com ara el de l’automòbil, i que es destruirien molts llocs de treball.

També et pot interessar