Els metges tornaran a "desconnectar" Lambert

El Tribunal Suprem francés va reobrir divendres la via per a poder desconnectar-lo.

Façana de l'hospital on està Vincent Lambert
Façana de l'hospital on està Vincent Lambert / Benoît Tessier (Reuters)

L'equip mèdic que tracta el tetraplègic francés Vincent Lambert, en estat vegetatiu des de fa més de deu anys, ha iniciat el procés per a retirar-li l'alimentació i la hidratació artificials que el mantenen amb vida. El Tribunal Suprem de França va reobrir divendres la via per a paralitzar el tractament.

La dona de Lambert, representada pel gabinet del lletrat Patrice Spinosi, va prendre la decisió de llevar-li el suport vital el mateix dia que el Suprem anul·là l'orde de tornar a connectar-lo. "Estem molt contents", va dir la defensa de Rachel Lambert, que fa anys que està enfrontada judicialment als pares del seu marit, catòlics conservadors que s'oposen a deixar-lo morir i amenacen de denunciar els metges per assassinat amb premeditació si ho fan.

Lambert va patir un accident de trànsit en 2008 que el va deixar tetraplègic i totalment dependent. En 2011, els metges van descartar tota possibilitat de millora, i en 2014 el seu estat es va qualificar de vegetatiu. La seua situació s'ha convertit a França en un símbol en el debat sobre la mort digna a França.

També et pot interessar

stats