Els metges italians demanen un confinament total del país de forma immediata

Asseguren que els hospitals estan prop de saturar-se i que d'ací a un mes la situació serà “dramàtica”.

Treballadors sanitaris demanen més recursos a Milà. (Reuters)
Treballadors sanitaris demanen més recursos a Milà. (Reuters)
09 de novembre 2020 - 09:40

El president de la Federació Nacional del Col·legi de Metges italià, Filippo Anelli, ha demanat al govern el tancament total del país davant l'estat actual dels hospitals, que comencen a estar col·lapsats pel nombre de malalts de coronavirus. Anelli ha advertit que “si es consideren les dades d'aquesta setmana com una tendència típica i si les projectem sense preveure més increments, la situació d'ací a un mes serà dramàtica i, per tant, hem de recórrer immediatament a un tancament total”.

“O bloquegem el virus o ens bloquejarà perquè ens estan avisant que el sistema no aguanta i fins i tot les regions ara en nivell groc es trobaran en les mateixes condicions que les zones més afectades”, ha dit el president dels metges italians. “Amb la mitjana actual, d'ací a un mes arribaríem a 10.000 morts més”, ha alertat Anelli.

Les regions del nord com la Llombardia, el Piemont i la Vall d'Aosta, i la meridional Calàbria ja han sigut qualificades com a zona roja pel govern i se'ls ha aplicat un confinament suau, amb la prohibició d'abandonar la regió o d'eixir de casa si no és per a anar a treballar, comprar o per motius de salut o emergències.

D'altra banda, l'assessor del Ministeri de Sanitat per a l'emergència, Walter Ricciardi, també va afirmar anit en un programa televisiu que es necessiten “intervencions absolutament ràpides o arribarà una tragèdia nacional". Mentrestant, el govern està avaluant elevar el nivell de risc d'algunes regions i la Campània, el Vèneto i la Toscana podran ser considerades com a zona taronja o roja en les pròximes hores. L'Alt Adige va decidir aquest diumenge de manera autònoma considerar-se zona roja i aplicar el confinament bla que ja existeix en altres regions.

Itàlia ha registrat 32.616 casos de coronavirus i 331 morts en les últimes hores. Les dades dels contagis en les últimes 24 hores són menors a les de dissabte, però es van realitzar 191.140 proves, moltes menys que les 231.673 de fa un parell de dies. Preocupa sobretot l'augment dels pacients hospitalitzats amb símptomes, que ja són 29.189, la qual cosa suposa un increment de 1.446 persones més que en el dia anterior. També va augmentar en 115 persones el nombre d'ingressats en les unitats de vigilància intensiva, que arriba ja als 2.749.

També et pot interessar

stats