Els metges eleven a 35 el nombre de morts en la repressió militar del Sudan

El cap de la junta militar anuncia la suspensió d'acords amb l'oposició i promet convocar eleccions en nou mesos.

Els militars van dispersar a tirs l'acampada aquest dilluns i va registrar també centenars de ferits
Els militars van dispersar a tirs l'acampada aquest dilluns i va registrar també centenars de ferits / AFP

El Comité Central de Metges del Sudan, un sindicat opositor, ha augmentat a 35 el nombre de persones mortes per la repressió violenta de la concentració popular que rodeja des de fa dos mesos la seu de l'Estat Major de la Defensa a Khartum. Els militars van dispersar a tirs l'acampada aquest dilluns i va registrar també centenars de ferits, molts dels quals es troben en estat greu i estan sent atesos en hospitals de Khartum.

La xifra de víctimes podria pujar més encara perquè, segons afirmen alguns testimonis, les milícies progovernamentals estan envoltant els hospitals i atacant o arrestant els metges, i molts cadàvers han sigut llançats al riu Nil.

Els militars van irrompre a tirs en la concentració, epicentre de la revolució que va portar al derrocament d'Omar al Bashir l'11 d'abril, argumentant una intervenció contra "delinqüents" que s'havien infiltrat en l'acampada.

El cap de la junta militar, Abdelfatah Burhan, que dirigeix el país després del derrocament del règim d'Al Bashir, ha negat que s'haja produït cap intent de desallotjament de la manifestació, s'ha lamentat pel succés i ha ordenat al fiscal general una investigació. A més, ha anunciat que se suspenen tots els acords tancats en les últimes setmanes amb l'oposició i s'ha compromés a convocar eleccions en un termini màxim de nou mesos.

També et pot interessar