Mesures de desescalada en tot Europa

Els comerços reobriran a França l'11 de maig, amb aforament limitat per garantir la distància d’un metre.

VÍDEO | Mesures de desescalada en tot Europa

Els comerços reobriran a França l'11 de maig, amb aforament limitat per garantir la distància d' un metre. Ho podran fer tots els establiments, llevat del sector de l'hoteleria. El govern francés vol fer 700.000 tests setmanals i aïllar a sa casa o en hotels qui done positiu.

També l'11 de maig començaran a obrir les escoles. Primer, les d'infantil i primària, i després, les de secundària. En tots els casos l'assistència serà voluntària. El primer ministre francés, Édouard Philippe, ha afirmat que mai en tota la història s'ha viscut una situació com aquesta.

L'ús de mascareta serà obligatori al transport públic. De moment, els grans museus, els cinemes, les sales de concerts i d'espectacles seguiran tancats. Mesures que continuaran mentre no se supere la xifra de 3.000 contagiats.

Al Regne Unit hui han fet un minut de silenci per recordar els més de cent sanitaris i treballadors essencials que han mort per la pandèmia. A Alemanya l'ús de la mascareta ja era obligatori al transport públic des de dilluns i ara ho serà també als comerços. La Conferència Episcopal Italiana ha mostrat irritació amb la mesura del govern de no permetre les misses pel coronavirus. De moment, des del 4 de maig només es podran oficiar funerals, amb un màxim de 15 persones i amb mascareta.

També et pot interessar

stats