Merkel visita per primera vegada l’antic camp de concentració d’Auschwitz

La cancellera, al capdavant del govern des de fa 14 anys, ha confessat sentir-se “avergonyida pels crims que es van cometre”.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el primer ministre polonés, Mateusz Morawiecki, visiten el camp de concentració d’Auschwitz
La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el primer ministre polonés, Mateusz Morawiecki, visiten el camp de concentració d’Auschwitz / Lukasz Gagulski (Efe)

La cancellera alemanya, Angela Merkel, al capdavant del govern des de fa gairebé catorze anys, ha visitat aquest divendres, per primera vegada, l'antic camp de concentració nazi d'Auschwitz. Aquest, situat al sud de Polònia, va ser el major camp de concentració posat en marxa per l'Alemanya nazi durant la Segona Guerra Mundial i on van ser assassinats més d'un milió de presoners. 

Durant la seua visita, Merkel ha confessat sentir-se "profundament avergonyida” pels crims atroços que van cometre els alemanys en el recinte, que "van més enllà de tots els límits imaginables".

A més, la cancellera ha aprofitat la visita a Auschwitz per a afirmar amb contundència que Alemanya, on el passat octubre van ser assassinades a tirs dues persones en l'intent d'assalt a una sinagoga, "no tolerarà cap acte d'antisemitisme".

"La gent a Alemanya i a tota Europa ha de sentir-se segura i com a casa", ha subratllat Merkel i per això "s’ha de recordar que la dignitat humana és inviolable" i que "la llibertat, la democràcia i l'estat de dret poden ser fàcilment danyats si no es preserven".

També et pot interessar

stats