Merkel proposa crear un exèrcit europeu

La cancellera alemanya defensa la iniciativa per a demostrar que entre els països d'Europa no hi pot haver més guerres.

L'exèrcit europeu seria complementari de l'Aliança Atlàntica
L'exèrcit europeu seria complementari de l'Aliança Atlàntica

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha proposat un exèrcit europeu comú que complemente el treball de l'OTAN. Merkel ha intervingut davant el ple del Parlament Europeu per a plantejar unes forces armades comunitàries amb què "demostrar al món que entre els països d'Europa no hi pot haver més guerres".

Merkel s'ha adherit a la proposta que va llançar el cap de setmana el president francés, Emmanuel Macron, de crear un exèrcit europeu. La cancellera ha defensat el treball de l'OTAN i ha afegit que l'exèrcit europeu seria complementari de l'Aliança Atlàntica. A més, ha assenyalat que "el sistema de defensa actual en els vint-i-huit països membres de la UE no és eficient".

"Hem avançat molt en la cooperació militar. Això és bo, però hem de treballar per a establir un verdader exèrcit europeu", ha explicat Merkel davant els eurodiputats. Durant la intervenció, la cancellera ha sigut escridassada pels diputats de l'extrema dreta, però ha rebut el suport d'altres grups polítics.

Però aquesta idea no ha agradat a Trump, que es troba a París per a participar en els actes del final de la Primera Guerra Mundial. La resposta de Merkel ha arribat després que el president dels EUA, criticara la proposta de Macron.

La intervenció de Merkel té lloc dos dies després de la commemoració del centenari a París de l'armistici que va posar fi a la Primera Guerra Mundial. Es tracta de l'última al·locució al Parlament Europeu des que s'ha anunciat que la cancellera no continuarà al capdavant de la CDU alemanya.

També et pot interessar

stats