Merkel promet millores en les pensions i plena ocupació

La cancellera diu al Bundestag que Alemanya viu la millor situació econòmica des de la reunificació.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, s´ha compromés a treballar per a aconseguir la plena ocupació per al 2025, i a millorar el sistema de jubilació. Aquests són els objectius fonamentals de la legislatura que acaba de començar. En la primera declaració de govern que ha fet davant del Bundestag (el parlament federal alemany), Merkel ha assegurat que per a complir eixos objectius és imprescindible una economia forta aplicant les correccions necessàries per a garantir que Alemanya mantinga la línia de solidesa actual en el futur. Per a la cancellera, Alemanya es troba en la millor situació econòmica des de la reunificació.

A pesar d´això, Merkel va reconéixer que la percepció dels alemanys és diferent i hi ha una preocupació creixent per la seua economia privada i per la possibilitat d´imaginar un futur amb una jubilació de pobresa. En eixe sentit, s´ha compromés a millorar el sistema de pensions amb el principi que 'qui va treballar tota la vida té dret a un retir digne'. El pacte entre el bloc conservador i el Partit Socialdemòcrata (SPD) preveu la introducció d´una pensió bàsica per als qui només han treballat 35 anys i per als qui van haver de deixar la faena per a ocupar-se dels fills o de persones dependents.

El ministre de Treball alemany, el socialdemòcrata Hubertus Heil, ja ha anunciat que enguany les pensions pujaran el 3,2% a la zona oest i el 3,4% a la zona est. Des de l´any passat, els jubilats de l´antiga República Democràtica Alemanya, amb pensions més baixes que els de la part occidental, tenen pujades més altes amb la intenció que les pensions s´igualen entre tots els jubilats en l´any 2025.

També et pot interessar

stats