Merkel destitueix el cap de l'espionatge per dubtar de les persecucions de neonazis a estrangers

Hans-Georg Maassen, a qui es relaciona amb la ultradreta, ocuparà ara una secretaria d'Estat en el Ministeri d'Interior.

Hans-Georg Maassen, fins ara cap de l'espionatge interior d'Alemanya, en una imatge d'arxiu
Hans-Georg Maassen, fins ara cap de l'espionatge interior d'Alemanya, en una imatge d'arxiu / Fabrizio Bensch (Reuters)

La coalició de govern que encapçala la cancellera Angela Merkel a Alemanya ha acordat aquest dimarts rellevar del càrrec el cap de l'espionatge interior, Hans-Georg Maassen, arran d'unes polèmiques declaracions en què posava en dubte un vídeo on apareixien grups neonazis perseguint persones estrangeres. 

Massen ocuparà a partir d'ara una secretaria d'Estat en el Ministeri d'Interior, segons han acordat la CDU, la CSU i l'SPD. La decisió tracta de posar fi a la crisi que havia sorgit en el govern alemany per les declaracions de Massen sobre els incidents de Chemnitz del 26 d'agost. La mort d'un home alemany de 35 anys durant una baralla en una festa van desencadenar una allau de respostes violentes per part de grups neonazis i d'extrema dreta.

La setmana passada, els socialdemòcrates van exigir el cessament del cap de l'espionatge interior per haver dubtat de la veracitat d'algunes de les imatges que arreplegaven la baralla i atribuir-les a campanyes de desinformació. Les declaracions van fer reviscolar les crítiques a Massen, a qui en el passat s'havia atribuït proximitat amb la formació d'ultradreta Alternativa per a Alemanya (AfD), l'actual primera força de l'oposició parlamentària. 

També et pot interessar

stats