McDonald's abandona Rússia després de trenta anys d'activitat

 La cadena de menjar ràpid va ser una de les primeres marques occidentals a establir-se, quan va obrir una sucursal a Moscou en 1990

Imatge d'arxiu d'un restaurant de McDonald's a Moscou
Imatge d'arxiu d'un restaurant de McDonald's a Moscou / Maxim Shemetov (Reuters)

El grup McDonalds ha comunicat aquest dilluns que abandonarà el mercat rus i ha iniciat un procés per a vendre el negoci en tot el país després de trenta anys d'activitat, segons ha afirmat la cadena de restaurants en un comunicat publicat pels mitjans als Estats Units.

"La crisi humanitària provocada per la guerra a Ucraïna i l'entorn impredictible per a operar allí han portat McDonald's a concloure que el negoci a Rússia ja no és sostenible, ni s'ajusten als valors de McDonald's", ha dit en un comunicat la companyia.

El director executiu, Chris Kempczinski, ha assenyalat en la nota que estava orgullós dels més de 60.000 empleats que han treballat a Rússia i que la decisió ha sigut "extremadament difícil", però que "el compromís amb els valors” significa que ja no es poden mantindre allí".

La seua eixida té un gran pes simbòlic i econòmic perquè la cadena de menjar ràpid va ser una de les primeres marques occidentals que s'hi va establir quan va obrir una sucursal a Moscou el 1990, just abans de la caiguda de la Unió Soviètica i poc després que fora demolit el mur de Berlín, per la qual cosa es va convertir en tot un símbol del final de la Guerra Freda.

El passat 8 de març McDonald's ja va anunciar que cessava temporalment el seu negoci a Rússia i que tancava temporalment els seus vora 850 restaurants després de l'inici de la invasió russa a Ucraïna, però fins a aquest moment ha estat mantenint i pagant als seus treballadors allí.

McDonald's ha indicat que als seus empleats se'ls continuarà pagant fins que es tanque la transacció i que "mantindran l'ocupació amb qualsevol comprador potencial".

També et pot interessar

stats