May intenta renegociar el Brexit a Brussel·les mentre la tensió escala al Parlament britànic

La primera ministra britànica s'ha reunit amb Juncker hores després de dimitir tres diputades del seu partit que demanen un segon referèndum.

Theresa May es reuneix amb Jean-Claude Juncker a Brussel·les. Olivier Hoslet (Efe)
Theresa May es reuneix amb Jean-Claude Juncker a Brussel·les. Olivier Hoslet (Efe)

Quan falten 40 dies per a la data establida per al Brexit, la primera ministra Theresa May tracta de renegociar alguns dels punts clau del pla d'eixida de la Unió Europea. Aquest dimecres s'ha reunit a Brussel·les amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, que ja va avançar que no espera nous avanços en aquesta reunió. El debat repassarà les condicions per evitar una frontera física entre les dues Irlandes.

No obstant, mentre la primera ministra tracta de negociar a Brussel·les, continua la crisi al Parlament britànic, on May troba no sols una forta oposició sinó també un suport que trontolla. En les últimes 72 hores han dimitit 11 diputats: 8 laboralistes i les tres últimes, conservadores. Sarah Wollaston, Heidi Allen i Anna Soubry han abandonat hui el partit de May, a causa del rebuig de la ministra a convocar un segon referendum. Les tres polítiques, que ara s'uneixen al nou Grup Independent de la Cambra, han al·legat que estan "fartes" i "cansades de la política britànica d'extrems".

La data assenyalada per al Brexit es manté en el 29 de març i, segons el ministre per al Brexit, Stephen Barclay, es produirà hi haja o no acord amb la Unió Europea.

També et pot interessar

stats