May ofereix diàleg a Corbyn per a aconseguir un acord sobre el Brexit

El líder de l'oposició ha posat cinc condicions que inclouen una unió duanera amb la Unió Europea.

May ofereix diàleg a Corbyn per a aconseguir un acord sobre el Brexit | EP
May ofereix diàleg a Corbyn per a aconseguir un acord sobre el Brexit | EP

La primera ministra britànica, Theresa May, ha escrit al líder de l'oposició laborista, Jeremy Corbyn, per a oferir-li més converses sobre el Brexit. Ha sigut la resposta de la premier britànica a la missiva que Corbyn li havia enviat amb cinc condicions per a donar suport al Brexit de May, entre les quals es troba la unió duanera amb la Unió Europea.  

La cap del govern conservador ha qüestionat la possibilitat que el Regne Unit forme part d’una unió duanera amb la UE, però sí que s'ha mostrat a favor de buscar "solucions alternatives" a la controvertida salvaguarda irlandesa, àmpliament rebutjada pels conservadors euroescèptics i els unionistes probritànics d'Irlanda del Nord.

El líder de l'oposició vol la unió duanera amb la UE perquè el Regne Unit puga tindre veu en els futurs acords comercials que es puguen tancar, però la primera ministra hi està en contra perquè considera que impediria al país negociar acords amb països tercers.

A més de la unió duanera, Corbyn ha plantejat quatre punts més en la carta a la primera ministra britànica: una relació amb el mercat únic que permeta "institucions compartides" entre les dues vores del canal de la Mànega, replicar els "drets i proteccions" comunitaris, participar en les agències i els programes de fons europeus i tancar compromisos "no ambigus" sobre cooperació en seguretat. A més, ha instat May a convocar eleccions si no aconsegueix que el Parlament aprove un acord per a eixir de la Unió Europea.

També et pot interessar