May ofereix als diputats britànics votar sobre un segon referèndum del Brexit

La primera ministra britànica maniobra per a intentar guanyar el suport de diputats de l'oposició i tirar avant l'acord d'eixida.

May ha oferit un discurs a Londres aquest dimarts

Nou capítol en el Brexit. Quan queden dos dies perquè se celebren les eleccions europees al Regne Unit, la primera ministra britànica, Theresa May, ha anunciat que la tramitació del projecte de llei de retirada en el parlament permetrà els diputats britànics votar sobre la possibilitat de convocar un segon referèndum entorn de l'eixida del país de la Unió Europea (UE). El diumenge ja havia anunciat que el seu gabinet estava treballant en una nova oferta als diputats per a tractar d'aprovar l'acord del Brexit. 

En un discurs, la cap del govern britànic ha desgranat un paquet de mesures amb què espera guanyar el suport de part de l'oposició perquè la Cambra dels Comuns ratifique l'acord d'eixida de la UE, que ja ha sigut rebutjat tres vegades.

L'acord nou que presenta ara inclou una unió duanera "temporal" amb la UE, fins a les properes eleccions generals del Regne Unit, i també garanties per a mantindre els drets laborals i els estàndards mediambientals. 

May ha advertit que la llei del Brexit, que arribarà al parlament durant la primera setmana de juny, representa l'"última oportunitat" perquè el Regne Unit "complisca el resultat" de la consulta de juny de 2016, en què es va imposar l'opció d'abandonar la UE. 

També et pot interessar