May diu que Espanya "no ha aconseguit el que volia" respecte a Gibraltar

La primera ministra britànica assegura que no han modificat l’article 184 de l’acord, text que el govern espanyol demanava canviar.

Theresa May a la Cambra dels Comuns
Theresa May a la Cambra dels Comuns / Reuters

La primera ministra britànica, Theresa May, ha afirmat que Espanya "no ha aconseguit el que volia respecte a Gibraltar", en referència a la modificació de l'article 184 de l'acord del Brexit.

En una compareixença en la Cambra dels Comuns, May ha agraït el treball que ha exercit el ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, i ha assegurat que el Regne Unit "no ha abandonat" el penyal, l’única colònia britànica en sòl europeu.

Diumenge, l'acord del Brexit va rebre el vistiplau del Consell Europeu després que Espanya alçara el seu veto en fer el Regne Unit una interpretació per escrit de l'esmentat article que va convéncer el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de les garanties que reclamava respecte a Gibraltar.

"Hem treballat estretament amb els governs d'Espanya i Gibraltar", ha assegurat la primera ministra, que ha subratllat que el penyal "està cobert per tot l'acord d'eixida i el període d'implementació" del Brexit.

A més, May ha assenyalat que "el text legal de l'acord d'eixida no ha sigut canviat, això és el que el Govern d'Espanya havia demanat repetidament i no ho ha aconseguit".

En aquest sentit, ha reiterat que “estem orgullosos que Gibraltar siga britànic i la nostra posició sobre la seua sobirania no ha canviat ni canviarà".

May es va dirigir a la Cambra dels Comuns per a demanar-hi suport a l'acord del Brexit que es votarà el mes de desembre i que té el rebuig de gran part dels parlamentaris.

També et pot interessar

stats