May destitueix el ministre britànic de Defensa per filtrar informació

Penny Mordaunt ocuparà el càrrec i serà la primera dona al davant de Defensa.

May destitueix el ministre britànic de Defensa per filtrar informació
May destitueix el ministre britànic de Defensa per filtrar informació / Andy Rain (Efe)

La primera ministra britànica, Theresa May, ha destituït el responsable de la cartera de Defensa, Gavin Williamson, després d'obrir-se una investigació per la divulgació no autoritzada d'informació d'una reunió del Consell de Seguretat Nacional. Aquest organisme s'encarrega de supervisar les qüestions relacionades amb la Seguretat Nacional, la coordinació d'Intel·ligència i l'estratègia de Defensa. 

Segons ha informat el portaveu de Downing Street, May ha demanat a Williamson que isca del govern per haver "perdut la confiança" en les seues habilitats per a continuar en el càrrec. 

L'assessor del Consell Mark Sedwill va ser qui va iniciar la investigació, que ha acabat amb la destitució de Williamson, després d'haver-se filtrat informació secreta al diari The Daily Telegraph sobre la contribució del gegant xinés Huawei a la instal·lació de la xarxa 5G al Regne Unit. The Daily Telegraph va publicar el 24 d'abril que el govern hauria donat llum verda que Huawei contribuïra a instal·lar la xarxa 5G al país, a pesar de les advertències sobre les possibles amenaces de seguretat que podria implicar que haurien fet en una reunió del Consell formada per un reduït grup on va participar l'exministre. Unes advertències que la mateixa Theresa May hauria desautoritzat.

Penny Mordaunt, nova ministra de Defensa

Qui fins ara era ministra de Cooperació Internacional, Penny Mordaunt, substituirà Williamson en la titularitat del Ministeri de Defensa britànic. Mourdant es converteix així en la primera dona nomenada ministra de Defensa al Regne Unit. Així i tot, la nova ministra de Defensa continuarà sent secretària d'Estat per a Dones i Igualtat. 

També et pot interessar