May demana a la UE una pròrroga del Brexit fins al 30 de juny

El president del Consell Europeu ha condicionat l'ajornament al fet que el Parlament britànic aprove l'acord del Brexit.

VÍDEO | May demana a la UE una pròrroga del Brexit fins al 30 de juny

Quan falten a penes nou dies perquè es materialitze el divorci entre el Regne Unit i la Unió Europea, continua sense haver-hi un acord aprovat damunt la taula. La primera ministra britànica ha demanat una pròrroga del Brexit, fins al 30 de juny, per a intentar desbloquejar les negociacions. 

La dirigent britànica ha informat aquest dimecres el Parlament, que ja ha escrit al president del Consell Europeu, Donald Tusk, per tal de sol·licitar formalment l'ajornament. També ha insistit que el govern del Regne Unit no està disposat a prolongar més temps el procés de retirada de la UE. 

La petició de May per a estendre la validesa de l'article 50 del Tractat de Lisboa, que estableix l'eixida d'un país comunitari, més enllà de la data original del 29 de març, ha de ser aprovada ara pels altres 27 països comunitaris. Si finalment es concedeix l'ajornament, el Regne Unit haurà de legislar el canvi de data.

Tusk condiciona la pròrroga a l'aprovació de l'acord

El president del Consell Europeu ha condicionat que la Unió Europea concedisca una pròrroga del Brexit al fet que en la Cambra dels Comuns del Regne Unit aprove l'acord del Brexit que es va tancar entre Londres i Brussel·les. "Crec que una extensió curta serà possible, però estarà condicionada a un vot positiu de l'acord de retirada", ha explicat Tusk.

Per la seua part, el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha dit que no creu que aquesta decisió es prenga en el Consell Europeu que se celebra aquest dijous a Brussel·les. Així mateix, ha descartat que es duguen a terme noves negociacions o que hi haja garanties suplementàries. "Estime que haurem de tornar a reunir-nos la setmana que ve", ha assenyalat Junker, qui, a més, ha demanat al govern britànic que oferisca "claredat".

També et pot interessar

stats