May: el compte arrere cap a l'eixida del poder

Augmenta la pressió sobre la primera ministra britànica perquè dimitisca per la gestió del Brexit.

VÍDEO | May: el compte arrere cap a l\'eixida del poder

La primera ministra britànica, Theresa May, viu les que poden ser les últimes hores en el poder. Acorralada políticament per la gestió que ha fet del Brexit, fins i tot pels seus companys de partit, la dirigent conservadora ha topat amb un mur i no ha pogut consensuar un pla d'eixida de la Unió Europea.

La fragilitat de la seua posició s'ha evidenciat aquest dijous, quan el govern que encapçala ha desistit de la intenció de presentar divendres davant del Parlament britànic el projecte de llei sobre el Brexit, una iniciativa que contemplava la possibilitat de votar sobre la celebració d'un segon referèndum i amb què May confiava a desencallar el procés.

Al Regne Unit, que aquest dijous ha participat en les eleccions europees, s'evidencia el fracàs: fa tres anys que els britànics digueren "no" a Brussel·les i ara han de votar els representants al Parlament europeu. Uns comicis en què s'espera una debacle històrica del Partit Conservador, que passarien a ser la cinquena força política.

Segons la BBC, el pla dels conservadors és que la primera ministra deixe el poder abans del 10 de juny, però The Times avança la dimissió a aquest divendres. Precisament aquest dia hi ha prevista una reunió dels tories per a tractar el futur de Theresa May.

Seguint la línia, el professor de Ciència Política de la Universitat de València, Òscar Barberà, considera que si May no dimiteix hui, passarà els pròxims dies "perquè el procés no és d'una hora sino de més temps", però que en breu coneixerem quina és la data de l'eixida del govern de la primera ministra britànica.

També et pot interessar

stats