May assegura que no hi haurà un segon referèndum ni tampoc eleccions anticipades

L'acord del Brexit entre el Regne Unit i la Unió Europea causa malestar dins i fora del seu partit.

La primera ministra britànica, Theresa May, ha assegurat que no dimitirà
La primera ministra britànica, Theresa May, ha assegurat que no dimitirà / Will Oliver (Efe)

La primera ministra britànica, Theresa May, ha plantat cara a l'onada de dimissions de pes en el seu govern per l'acord del Brexit amb la Unió Europea i a la gran oposició dins i fora del seu partit.

Les cinc dimissions en el gabinet de Theresa May han debilitat en unes hores la primera ministra que, a pesar de la crisi política, ha deixat clar que no pensa deixar el càrrec perquè, segons ha dit, l'acord a què ha arribat amb la UE és bo per a la població britànica. Es més, May ha assegurat que no hi haurà un segon referèndum ni tampoc eleccions anticipades.

En Les notícies del matí, el professor de Ciències Polítiques de la Universitat de València, Òscar Barberà, ha explicat que el futur de la ministra ha quedat lligat al futur del Brexit i que, actualment, és difícil saber com evolucionarà la crisi política actual.

Barberà també ha explicat que el que ha causat més malestar i les dimissions entre les files del seu partit és la frontera física entre el Regne Unit i la Unió Europea. I apunta que la solució acordada, és a dir, que el Regne Unit estiga dins de la Unió Europea sense poder participar en la presa de decisions és el principal obstacle. "Hi ha partidaris d'una eixida més dura i de la dimissió de Theresa May", afig Barberà.

Una altra de les claus de la crisi al Regne Unit és la posició debilitada en què ha quedat la primera ministra. "Algunes de les persones que han dimitit es postulaven com a possibles successores de Theresa May" i caldrà veure si aconsegueixen frenar-la.

Per la seua banda, el catedràtic de la Universitat Carles III de Madrid, Carlos Moreiro, especialitzat en la Unió Europea, en declaracions a À Punt Mèdia avança que serà un Brexit dur i que no hi haurà acord. "El Regne Unit ha de complir les seues obligacions amb una organització internacional i ací s'ha tingut en compte la sobirania nacional del Regne Unit, que ha dit que se'n va". Ara, avisa Moreiro, "la Unió Europea és una espècie de club on hi ha unes regles, que són les que actualment s'estan negociant" i que, segons Moreiro, no arribaran a bon port.

També et pot interessar

stats