May anuncia que dimitirà el 7 de juny

La primera ministra britànica obri el procés de la seua successió com a líder del Partit Conservador i cap del govern del Regne Unit.

VÍDEO | May anuncia que dimitirà el 7 de juny

La primera ministra britànica, Theresa May, ha anunciat aquest divendres que dimitirà el 7 de juny, quan començarà el procés per a triar al seu successor com a líder del Partit Conservador i cap del govern del Regne Unit.

May, que romandrà com a primera ministra en funcions mentre es tria el nou líder tory, ha donat a conéixer la seua decisió en una declaració davant la residència oficial de Downing Street, i després de reunir-se amb el president del seu grup parlamentari, Graham Brady, per a determinar el seu futur polític.

Així, Theresa May, després de quasi tres anys al capdavant del govern britànic, s'acomiada lamentant que no haja prosperat la seua proposta per al Brexit. La primera ministra, que ha plorat al final del discurs, ha encoratjat la persona que la succeirà al capdavant del Partit Conservador i del govern a tractar de trobar un consens al Parlament per a aconseguir eixir de la Unió Europea.

Com elegiran el nou primer ministre i líder conservador?

Els candidats que vulguen presentar-se per al lloc han de comptar amb el suport d’almenys dos diputats conservadors. Si només s’hi presentara una persona a la carrera per la successió, s’elegiria aquesta automàticament. Un fet poc probable, perquè un grapat de torys, entre els quals hi ha l’influent Boris Johnson i d’altres ministres i exministres, ja han dit que es presentaran.

Els aspirants que hagen aconseguit sumar dos o més suports formaran la llista final de candidatures, fins que després d’una sèrie de vots dels parlamentaris conservadors, es reduirà a només dos noms. En la següent votació, tots els membres del partit, i no sols els diputats, triaran el guanyador, que es convertirà automàticament en el líder conservador i primer ministre.

També et pot interessar

stats