May ajorna la decisiva votació sobre el Brexit per a evitar una derrota

La primera ministra britànica confirma que vol renegociar amb Brussel·les els termes de l'eixida del Regne Unit de la Unió Europea.

Reuters
Reuters

La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, ha confirmat que ajorna la votació que s'anava a celebrar aquest dimarts a la Cambra dels Comuns sobre l'Acord de Retirada de la Unió Europea, per a la qual a priori no comptava amb el suports suficients per a tirar avant el seu pla.

Desenes de diputats conservadors han amenaçat amb rebel·lar-se contra May i votar en contra del pacte aconseguit entre Londres i la Unió Europea, per la qual cosa el govern britànic corria el risc de patir una àmplia derrota en la votació. 

A més, May ha afirmat que buscarà "garanties addicionals" a Brussel·les sobre el mecanisme de salvaguarda previst per a Irlanda del Nord. Per a dur-ho a terme, ha avançat que dialogarà amb els líders de la UE abans del Consell Europeu previst a partir del pròxim dijous. 

La decisió s'ha dut a terme després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea sentenciara que el Regne Unit té dret a revocar el Brexit de forma unilateral, sense consens amb els altres 27 estats membres. Després de la sentència, May ha reunit d'urgència el seu gabinet.

Encara que la primera  ministra sempre havia defés que seguiria avant amb l'actual procés, segons el qual el Regne Unit eixirà de la UE el 29 de març de 2019, finalment ha confirmat que no hi haurà votació parlamentària el dimarts sobre l'acord pactat amb la resta de socis comunitaris, segons la BBC.

També et pot interessar

stats