May adverteix que la posició del Regne Unit sobre Gibraltar no ha canviat

La primera ministra britànica es reuneix a Brussel·les amb Juncker i Tusk abans de la cimera sobre el Brexit.

May i Juncker a Brussel·les, aquest dissabte
May i Juncker a Brussel·les, aquest dissabte / Yves Herman (Reuters)

La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, ha assegurat, després de fer-se públic l'acord amb Espanya per a desbloquejar el seu suport al tractat del Brexit, que la posició de Londres sobre la sobirania de Gibraltar "no ha canviat i no canviarà".

May s'ha traslladat Brussel·les per a reunir-se aquesta vesprada amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i amb el president del Consell, Donald Tusk,  24 hores abans de la cimera extraordinària que se celebrarà diumenge per a aprovar l'acord d'eixida del Regne Unit de la Unió Europea (UE). 

Les dues trobades tenen l'objectiu d'acabar de perfilar tant el tractat d'eixida com la declaració política sobre la futura relació entre el Regne Unit i la UE. Aquest últim document és el que estableix com serà la relació comercial i de seguretat, mentre que el primer fa referència al controvertit text de 585 pàgines que recull els termes de l'eixida. 

En qualsevol cas, l'acord de la cimera europea sobre el Brexit haurà de sotmetre's al vist-i-plau de la Cambra dels Comuns britànica, on molts diputats, tant del Partit Conservador com de l'oposició, ja han avançat que en votaran en contra. Per això, Theresa May, tal com va avançar ahir en una entrevista en la BBC, centra ara els esforços a persuadir els parlamentaris que donen suport al seu acord del Brexit. 

També et pot interessar

stats