Maurici, davant del desastre ecològic més gran de la seua història

Un vaixell de càrrega partit en dos ja ha escampat més de 800 tones de petroli a les costes de l'illa.

Imatge de portada: El vaixell de càrrega de 300 metres d'eslora ha abocat més de 800 tones de petroli a les costes de Maurici

Un vaixell de càrrega de 300 metres d'eslora partit en dos, que ja ha abocat més de 800 tones de petroli a les costes de Maurici, representa el pitjor desastre ecològic en aquesta illa paradisíaca de l'Índic, que atreia cada any un milió de turistes.

El vaixell MV Wakashio, de propietat japonesa i bandera panamenya, tenia com a destinació el Brasil quan va encallar el passat 25 de juliol als esculls de Pointe d'Esny, enfront de la costa sud-est de Maurici, i va abocar el petroli. Com s'esperava, en les últimes hores el vaixell s'ha partit en dos. De fet, durant els dies anteriors es va aconseguir traure més de 3.000 tones de cru de l'interior de l'embarcació. Només quedaven 50 metres cúbics a l'interior quan es va produir la fractura, que podrien haver ocasionat una fuga d'oli detectada aquest diumenge.

L'assessor ambiental de Maurici, Mokshanand Sunil Dowarkasing, ha advertit que "l'impacte d'aquest abocament durarà molt de temps" i assegura que serà necessari "almenys un any per a conéixer el vertader impacte de la catàstrofe" per a conéixer si els manglars d'aquest paratge podran sobreviure a la contaminació.

Per la seua banda, el primer ministre de Maurici, Pravind Jugnauth, ha assumit tota la responsabilitat sobre aquesta catàstrofe mediambiental i ha recordat que la justícia està investigant les causes de l'accident i ha assegurat que "tota la informació es farà pública".

També et pot interessar

stats