Maten un missioner espanyol en un suposat atac jihadista a Burkina Faso

Antonio César Fernández ha rebut tres tirs en un atac a la frontera amb Ghana, en què també han mort cinc funcionaris locals.

Antonio César Fernández
Antonio César Fernández / @SalesianosEs

Un missioner salesià espanyol i cinc funcionaris de duanes locals han mort a Burkina Faso durant un suposat atac jihadista en la província de Boulgou, a 40 quilòmetres de la frontera sud del país.

Antonio César Fernández, de 72 anys, ha rebut tres tirs durant l’atac, que ha tingut lloc a primera hora de la vesprada del divendres contra el lloc de duanes de la localitat de Nohao, pròxima a Ghana. Els dos religiosos que l’acompanyaven han sobreviscut.

El govern espanyol ha condemnat l'assassinat i ha demanat que es pose en marxa una investigació per a esclarir els fets. El president Pedro Sánchez ha mostrat el condol a la família i companys del missioner. A través d’un missatge de Twitter ha expressat “l’absoluta repulsa” a l’atemptat i el seu reconeixement als cooperants i voluntaris en zones de conflicte. També el líder del PP, Pablo Casado, i el de Ciutadans, Albert Rivera, han lamentat la mort.

L’atac s’inclou en el context d’onada de violència que viu Burkina Faso des del 2015. En les últimes setmanes, l’amenaça terrorista ha guanyat força, després de la celebració de la cinquena conferència de caps d’estat del G5 del Sahel, el grup que combat el jihadisme en la regió, del qual el país és membre juntament amb Mali, Mauritània, Níger i el Txad.

També et pot interessar

stats