Marràqueix s’ompli de turistes valencians durant la Pasqua

La reobertura de fronteres i la recuperació de relacions amb Espanya expliquen aquest repunt 

Marràqueix s'ompli de turistes valencians durant la Pasqua / À Punt NTC

Les fronteres del Marroc tornen a estar obertes després de dos anys de tancament a conseqüència de la pandèmia. A Marràqueix, capital turística, celebren l’arribada de turistes, entre els quals hi ha valencians, com Mónica i Carlos, veïns del Puig de Santa Maria, que van haver de cancel·lar el viatge. “Fa dos anys anàvem a vindre a Marràqueix, però per la pandèmia es van cancel·lar els plans i vam haver de cancel·lar tot”, han explicat a À Punt.

Uns carrers més avall, a la medina, hi ha un altre grup d’amigues valencianes, que han assegurat estar gaudint molt de l’experiència. “Sí que és veritat que és molt interessant veure les diferències que hi ha”, han comentat.

Amb la reobertura de les fronteres i la represa de relacions amb Espanya, el país veí preveu accelerar la recuperació del turisme. Aquestes vacances esperen l'arribada d’uns 60.000 turistes a Marràqueix, i la joventut valenciana és un públic clau.

Zakaria Bouhaja, guia turístic i membre del Consell Regional de Turisme de Marràqueix, ha explicat que “són vacances de Setmana Santa, fet que explica que hi haja bastants espanyols de les diferents regions”. De fet, “els valencians han sigut els primers que han arribat ací”, ha assegurat.

Quan cau la nit, la plaça Djemà-el-Fna comença a ser el que era: un centre històric que agrupa locals, turistes, artistes i comerciants de tot arreu, al país més turístic d’Àfrica. Lalla Aïcha, cuinera de la plaça, ha celebrat la fi de la crisi i ha donat gràcies de tornar a tindre turistes a la plaça, com una parella de valencians de Sagunt, que han triat aquesta destinació perquè “està molt prop i al mateix temps suposa un canvi cultural”.

També et pot interessar

stats