La Marina israeliana intercepta un dels vaixells de la Flotilla de la Llibertat

A bord hi viatgen 22 persones de 16 països, entre les quals hi ha la infermera valenciana, Emilia Nácher.

Entre la tripulació hi ha tres activistes espanyols
Entre la tripulació hi ha tres activistes espanyols / Rumbo a Gaza

La Marina israeliana ha interceptat un vaixell de la Flotilla de la Llibertat, composta per tres naus amb activistes de diversos països que intenta trencar el bloqueig marítim de la Franja de Gaza.

El vaixell va ser interceptat a unes 49 milles nàutiques de la costa de Gaza, després de ser advertit per ràdio que havien entrat en aigües bloquejades i que si no viraven serien abordats. Després, va ser escortada per la Marina al port israelià d'Ashkelon.

L'exèrcit israelià manté que el vaixell viola el bloqueig marítim imposat a la Franja de Gaza i que podrien haver derivat la mercaderia humanitària a través del port israelià d'Ashdod.

El vaixell transporta una càrrega valorada en 10 mil euros amb material mèdic d'urgència. A bord, hi viatgen 22 persones de 16 països, entre els quals hi ha una infermera valenciana, Emilia Nácher, que va enviar un vídeo demanant ajuda quan anaven a ser interceptats.

El compte de Twitter de la iniciativa Rumbo a Gaza ha publicat un vídeo d’Emilia Nácher, on ella anuncia el següent:

“Si estàs veient aquest vídeo és perquè les forces d’ocupació israelianes ens han segrestat. Et demanem col·laboració per a denunciar-ho a l’ambaixada o al Ministeri d’Afers Exteriors i exigir que ens tornen la integritat física i que els materials sanitaris puguen arribar a Gaza. Demanem la fi del bloqueig a Gaza i la llibertat del poble palestí.”

Dos vaixells més de la flotilla de la Llibertat tenen previst arribar a les mateixes aigües, i sembla que seran igualment intervinguts.

També et pot interessar

stats