El Mare Jonio demana a Itàlia un port per a 27 migrants que va rescatar fa 39 dies

El cas marca el rècord de temps que un grup de migrants rescatats a la Mediterrània ha hagut d’esperar per a desembarcar.

Imatge d’arxiu de migrants a Pozzallo.
Imatge d’arxiu de migrants a Pozzallo. / Mediterranea Saving Humans

El vaixell Mare Jonio de l’ONG italiana Mediterranea Saving Humans ha demanat aquest dissabte a Itàlia un port per a desembarcar 27 persones migrants que aquest divendres va traslladar des del petrolier danés Maersk Etienne, que les havia rescatades i que esperava una solució des de feia 39 dies.

El Mare Jonio va prendre la decisió de traslladar al vaixell les persones migrants després de fer una inspecció mèdica i psicològica i observar “situacions psicofísiques incompatibles amb la permanència en el petrolier”. Dimecres passat tres migrants es van llançar per la borda per la desesperació i van haver de ser rescatats per la tripulació.

El vaixell humanitari italià ha explicat que es troba en aigües internacionals, a 15 milles del port sicilià de Pozzallo, i que a causa de “les violacions del dret internacional” comeses per Malta ha demanat formalment a les autoritats italianes un port segur per a les persones migrants.

La guàrdia costanera italiana va evacuar una dona, embarassada de quatre mesos, i el seu marit després de més d’un mes de permanència en l'embarcació. La dona va haver de ser ingressada en un hospital sicilià.

El govern italià ha autoritzat el Mare Jonio a desembarcar en el port de Pozzallo, posant fi al rècord de temps que un grup de migrants rescatats a la Mediterrània ha hagut d’esperar per a amarrar.

En paral·lel, l’ONG Open Arms també espera un port per a desembarcar els 276 migrants que porta a bord després de tres rescatsen la Mediterrània central.

També et pot interessar

stats