Els manifestants ocupen el Parlament de l'Equador i demanen la dimissió de Lenín Moreno

El govern ha instaurat el toc de queda per a limitar la llibertat de trànsit en àrees pròximes a les institucions públiques.

Els manifestants ocupen el Parlament de l'Equador i demanen la dimissió de Lenín Moreno

Milers de manifestants a l'Equador han ocupat aquest dimarts, durant un hora, la seu de l'Assemblea Nacional de Quito i han demanat la dimissió del president del país, Lenín Moreno. La mobilització s'emmarca en l'onada de protestes que durant els últims dies han sacsejat l'Equador contra els ajustos econòmics del govern del país, i que començaren la setmana passada arran de la pujada del preu dels combustibles.

Al crit de "Fora Moreno, fora!", els manifestants han protagonitzat durs enfrontaments amb la Policia i el servei militar que custodiava el Parlament equatorià. L'ocupació de l'Assemblea Nacional ha durat al voltant d'una hora, fins que les forces de seguretat han expulsat els manifestants amb gassos lacrimògens.

Fins a Quito s'han desplaçat milers d'indígenes procedents de tots els punts del país. Demanen que es derogue el decret que suspén les subvencions al combustible, una de les mesures que ha pres el govern de Lenín Moreno dins del pla d'austeritat que exigeix el Fons Monetari Internacional.

Però la protesta també s'ha convertit en una rebel·lió de les classes més desafavorides i ja reclamen la dimissió del president. La central sindical més important del país ha convocat per a aquest dimecres una vaga nacional i una concentració massiva a la capital.

Davant l'allau de protestes, el govern de l'Equador ha decretat un toc de queda que limita la mobilització de persones en algunes zones del país. Es restringeix la llibertat de trànsit i de moviment de la ciutadania en àrees pròximes a institucions públiques i a instal·lacions estratègiques. La Confederació de Nacionalitats Indígenes de l'Equador (Conaie) ha rebutjat aquesta mesura, que qualifiquen de "dictatorial". 

També et pot interessar