Manifestants boten foc al parlament de Guatemala en protesta contra la corrupció

L'aprovació dels comptes públics aquesta setmana ha fet augmentar la tensió als carrers contra el president Alejandro Giammattei.

VÍDEO | Manifestants boten foc al parlament de Guatemala en protesta contra la corrupció

A Guatemala s'ha viscut aquest dissabte un atac sense precedents. Han botat foc al parlament en una jornada de protesta contra la corrupció del govern, en què també s'ha exigit la dimissió del president Alejandro Giammattei.

El detonant n’ha sigut l'aprovació dels pressupostos el passat dimecres. En plena pandèmia, s'ha retallat l'assignació per a la sanitat i per a les ajudes socials, mentre es prioritzen les grans infraestructures. Els comptes han sigut descrits com a opacs, ja que es van aprovar de matinada, sense que els diputats tingueren accés al document. Conscient del malestar, el vicepresident de Guatemala, Guillermo Castillo, ha demanat al president que presenten la dimissió de manera conjunta.

En una protesta en rebuig dels pressupostos, aquest dissabte s'havia convocat una manifestació al centre de la Ciutat de Guatemala, a la qual van acudir 10.000 persones. Tanmateix, minuts abans que començara, centenars de persones encaputxades s'han congregat a les portes del Congrés, han trencat la porta i les finestres i han llançat torxes de foc a l'interior. En el moment de l'atac els diputats no es trobaven a l'hemicicle.

La protesta s'ha saldat, de moment, amb 20 ferits i 22 detinguts.

També et pot interessar

stats