Manifestants assalten el Parlament de Hong Kong

Protesten per l’excessiva ingerència política del govern xinés en el govern de la ciutat.

VÍDEO | Manifestants assalten el Parlament de Hong Kong

Centenars de manifestants han entrat per la força en el Consell Legislatiu (parlament) de Hong Kong després de destrossar les barreres i les portes de l’edifici. Han estat més de quatre hores intentant tirar avall l’entrada de l’edifici amb barres d’acer, rajoles o pedres.

L’episodi s’emmarca en les protestes motivades pel que consideren “excessiva” ingerència de Pequín en el govern de la ciutat i per a exigir la retirada del polèmic projecte de llei d’extradició i la dimissió de la cap de l’executiu local, Carrie Lam. Les mobilitzacions ja fa diversos dies que estan en marxa. 

Malgrat que les autoritats havien negociat que la manifestació no passara per davant del parlament hongkongués, finalment unes 10.000 persones s’han desviat fins a arribar a la seu, on pràcticament no hi havia presència policial. A causa de la falta d’efectius, els manifestants han entrat a l’edifici, on han destrossat el mobiliari i han fet pintades. 

Els assaltants, que anaven vestits de negre, portaven cartells en els quals es llegia “No a l’extradició a la Xina. Carrie Lam dimissió” o “Hong Kong, posa’t de peus”, així com altres en els quals condemnaven la violència policial durant protestes passades. 

També et pot interessar

stats