Manifestacions al Regne Unit contra la suspensió del Parlament

Hi ha hagut protestes en 80 ciutats britàniques.

VÍDEO | Manifestacions al Regne Unit contra la suspensió del Parlament

Les manifestacions més nombroses han tingut lloc a Londres, Manchester i Liverpool, però no han sigut les úniques: han fet protestes en 80 ciutats britàniques.

El Partit Laborista dona suport oficial a aquest moviment de desobediència civil. El seu líder, Jeremy Corbyn, pretén traure avant un debat d'emergència dimarts vinent, dia en què tornen els diputats, i intentar aprovar una petició urgent que obligue el Govern a demanar a Brussel·les una nova pròrroga. Vol aprofitar així els dies que queden fins al 10 de setembre, dia en que està previst fer efectiva la suspensió parlamentària.

No totes les marxes han sigut tranquil·les. La policia escocesa ha intervingut a Glasgow en una marxa per la unió de les dues Irlandes. I aquest és un dels punts més delicats del Brexit: el futur de la frontera entre Irlanda, una república independent que forma part de la Unió Europea, i Irlanda del Nord, un territori que, junt amb Escòcia, Gal·les i Anglaterra, conforma el Regne Unit.

Algunes faccions de l'IRA han recordat que el seu objectiu és la reunificació d'Irlanda i Irlanda del Nord. Una situació que fa perillar la pau signada a Belfast fa 21 anys, que tenia com a condició l'absència de fronteres físiques a l'illa, unes fronteres que tornarien amb el Brexit.

També et pot interessar

stats