El Mangkhut deixa almenys dues víctimes mortals i un rastre de devastació

El tifó es debilita lleugerament en eixir del territori de les Filipines rumb a la Xina.

El Mangkhut deixa almenys dues víctimes mortals i un rastre de devastació
El Mangkhut deixa almenys dues víctimes mortals i un rastre de devastació

El tifó Mangkhut ha deixat almenys dues víctimes mortals i un rastre de devastació després de passar pel nord de les Filipines. Dues de les víctimes són dos treballadors d'emergències, que haurien mort per les solsides provocades per greus inundacions en la regió septentrional de la Cordillera, segons ha informat el director del Centre Nacional de Reducció de Desastres (NDRRMC), Ricardo Jalad. 

La policia ha trobat el cos d'una possible tercera víctima en el riu Marikina a l'àrea metropolitana de Manila, però encara no està confirmat que tinga relació amb el tifó. El nombre de víctimes podria ser major en les pròximes hores, si es confirmen els avisos rebuts sobre possibles morts i desapareguts en àrees remotes i de moment encara inaccessibles. 

Arbres i pals d'electricitat caiguts, carreteres tallades i precàries vivendes totalment destruïdes ha sigut l'empremta que ha deixat el tifó Mangkhut, de categoria 5, al pas pel nord de l'illa de Luzon, en l'extrem més septentrional de les Filipines. Només a la província de Cagayan, lloc pel qual el tifó va entrar al país, 14.000 vivendes han quedat destruïdes. Després de tocar terra en la localitat de Baggao, en la costa nord-oriental del país, Mangkhut arrossegava vents que arribaven a 305 quilòmetres per hora, pluges torrencials i ones de sis metres. Més de 100.000 persones han sigut evacuades i es calcula que 5,2 milions de filipins en un radi de 125 quilòmetres han sigut afectats. 

En les últimes hores, el Mangkhut s'ha debilitat lleugerament, amb vents de 170 quilòmetres per hora, després d'eixir del territori de les Filipines rumb a la Xina. 

També et pot interessar

stats