Malta rebrà els 44 migrants rescatats per l'Open Arms

Les ONG esperen que les autoritats malteses o italianes els donen permís per a desembarcar.

Malta rebrà els 44 migrants rescatats per l\'Open Arms
Malta rebrà els 44 migrants rescatats per l'Open Arms

El vaixell de l’ONG espanyola Open Arms ha rescatat aquest diumenge 43 migrants que es trobaven a la deriva al Mediterrani central. També tres naus humanitàries més i vora 250 persones esperen que les autoritats malteses o italianes concedisquen un port per a desembarcar. L'organització ha informat que serà Malta qui els aculla.

La nau Alan Kurdi de l’ONG alemanya Sea Watch, que va rescatar 90 persones dissabte, ha denunciat haver sigut amenaçada per la Guàrdia Costanera líbia, que va disparar a l’aire per a intentar allunyar-los i que no pogueren socórrer a aquestes hores.

També estan a l’espera el vaixell Ocean Viking de les ONG Metges Sense Fronteres (MSF) i la francesa SOS Mediterranée, que des de fa nou dies espera un port per a poder desembarcar les 104 persones rescatades. “La major part d’elles han patit abusos a Líbia. Després de nou dies d’espera al mar, els líders de la UE han d’actuar amb humanitat i consentir que puguen desembarcar”, va escriure MSF en Twitter.

El 25 d’octubre la ministra de l’Interior italiana, Luciana Lamorgeses, va mantindre una reunió a Roma amb representats d’organitzacions humanitàries que salven vides al Mediterrani per a abordar el fenomen de la migració.

No obstant això, el nou govern, que des d’agost està format pel partit Moviment 5 Estreles (M5S) i el Partit Demòcrata, no ha donat solució perquè l’Ocean Viking puga desembarcar.

Fa algunes setmanes, els ministres de l’Interior d’Alemanya, França, Itàlia i Malta van arribar a un acord a La Valletta per a la reubicació en aquests països dels migrants rescatats per les ONG. No obstant això, no sembla que estiga funcionant per falta d’un acord amb la resta d’Estats membres de la Unió Europea.

També et pot interessar

stats