Malta autoritza el desembarcament dels 65 migrants rescatats a bord de l'Alan Kurdi

El primer ministre maltés, Joseph Muscat, ha explicat que les persones rescatades seran reubicades a altres estats membres de la UE.

El vaixell Alan Kurdi a la costa de Líbia
El vaixell Alan Kurdi a la costa de Líbia / Fabian Heinz (Sea-Eye)

Malta ha anunciat que permetrà el desembarcament dels 65 migrants rescatats pel vaixell de l’organització humanitària alemanya Sea-Eye el passat divendres. 

El primer ministre maltés, Joseph Muscat, ha explicat aquest diumenge que la decisió s’ha pres després d’arribar a un acord amb la Comissió Europea i Alemanya. I ha publicat a Twitter que "Malta transferirà els 65 immigrants a bord del vaixell Alan Kurdi a naus de les forces armades malteses perquè arriben a un port maltés" i ha aclarit que les persones rescatades a bord “seran immediatament reubicades a altres estats membres de la Unió Europea”. 

Els migrants van ser rescatats el passat divendres i el vaixell es va dirigir cap a Lampedusa, però el ministre d’Interior italià, Matteo Salvini, va impedir que l’Alan Kurdi atracara a les costes italianes. 

Per la seua part, les autoritats malteses també havien prohibit aquest diumenge l'entrada del vaixell de rescat humanitari. Davant d'aquestes negatives, l'organització humanitària havia demanat urgentment un port en el qual desembarcar i evitar que l’estat de salut de les persones empitjorara. 

També et pot interessar