Malta acull els 40 migrants rescatats per l'Open Arms

L'ONG transferirà les persones migrants a embarcacions malteses en una operació en alta mar.

El vaixell de rescat Open Arms en una imatge d'arxiu
El vaixell de rescat Open Arms en una imatge d'arxiu

Les 40 persones migrants rescatades en les últimes hores pel vaixell de l'ONG espanyola Open Arms podran desembarcar a Malta. 

"Davant la negativa d'Itàlia, Malta s'ha oferit com a lloc segur on desembarcar les persones rescatades en el dia d'ahir [diumenge]", va explicar aquest dilluns el fundador de l'ONG, Òscar Camps, a través del seu compte de Twitter.

Com sol ser habitual en aquestes operacions, el vaixell no ha atracat a Malta, sinó que les persones rescatades estan sent transferides a embarcacions malteses aquest dimarts per traslladar-los després a terra. L'operació ha començat vora les nou del matí.

La nit de diumenge l'Open Arms va rescatar 40 migrants quan viatjaven en una barcassa de fusta en aigües del Mediterrani. En l'embarcació hi havia quatre dones i dos menors. L'ONG els va proporcionar jupetins salvavides, aigua i menjar, a l'espera de les indicacions de les autoritats. 

L'embarcació de l'ONG va salpar el 2 d'octubre des del port de Nàpols en la seua missió de rescat número 67. Feia 22 dies que estava retinguda a l'illa de Lampedusa, mentre resolia diverses irregularitats tècniques i operatives que havia detectat el Ministeri de Transports italià en una inspecció.

Aquest dilluns 13 dones d'origen subsaharià van perdre la vida a sis milles nàutiques de Lampedusa després de bolcar la llanxa on viatjaven amb 50 persones migrants per culpa del mal oratge, segons va informar la Guàrdia Costanera italiana.

També et pot interessar

stats