Malàisia prohibeix l'entrada a ciutadans xinesos de Wuhan pel coronavirus

Amb quatre casos de persones infectades, és el primer país que pren aquesta mesura per a evitar la propagació de la pneumònia.

El brot del coronavirus que s'ha cobrat fins al moment 80 vides a la Xina
El brot del coronavirus que s'ha cobrat fins al moment 80 vides a la Xina / Arxiu

Malàisia es converteix en el primer país que prohibeix provisionalment l'entrada en el seu territori de ciutadans xinesos procedents de Wuhan, epicentre del brot del coronavirus que s'ha cobrat fins al moment 80 vides a la Xina. 

"Arran de les últimes informacions, el govern malaisi ha decidit suspendre temporalment les entrades sense visat, els visats a l'arribada, els visats electrònics i els visats manuals als ciutadans xinesos de Wuhan i de Hubei (província de la qual és capital Wuhan)", ha anunciat l'Oficina del Primer Ministre malaisi en un comunicat.

Els ciutadans xinesos normalment necessiten sol·licitar un visat per a visitar Malàisia, però enguany se'ls ha concedit la possibilitat de visitar el país del sud-est asiàtic durant 15 dies per a promocionar el turisme.

La decisió del govern malaisi s'ha vist precedida per una campanya de recollida de firmes en Internet iniciada el dissabte en la qual es demanava al primer ministre, Mahathir Mohamad, que prohibira entrar al país ciutadans xinesos i a la qual s'han unit més de 300.000 signants.

Malàisia ha registrat quatre casos de persones infectades amb el coronavirus, tots ells ciutadans xinesos procedents de Wuhan que van entrar al país per terra des de la veïna Singapur.

També et pot interessar

stats