El magistrat del juí de Pablo Ibar no descarta la pena de mort

Els advocats defensors van presentar una moció per a tractar que no acabara al corredor de la mort.

El magistrat del juí de Pablo Ibar no descarta la pena de mort
El magistrat del juí de Pablo Ibar no descarta la pena de mort
15 de maig 2019 - 21:54

La fase de sentència del juí de Pablo Ibar, declarat culpable al gener d'un triple assassinat ocorregut el 1994 als EUA, ha començat amb un revés per a la defensa. El jutge ha rebutjat la moció presentada pels seus advocats, que tractaven d’evitar que Ibar fora condemnat a la pena de mort.

La moció que van presentar dimarts es basava en els drets humans internacionals dels seus dos fills menors, de 7 i 12 anys. El recurs, que s'acollia a la Convenció Internacional del Xiquet i a la Convenció sobre Drets Civils i Polítics, assenyalava que "els xiquets menors són especialment vulnerables al trauma psicològic i emocional associat amb el benestar dels pares i particularment del seu pare pres".

L'any 2000 Pablo Ibar va ser condemnat a la pena de mort per tres assassinats presumptament comesos per ell el juny del 1994. Setze anys després, el Tribunal Suprem de Florida va anul·lar la sentència perquè va considerar que les proves contra Ibar eren escasses i febles i va ordenar celebrar un juí nou.

Durant el juí, que va començar el mes l'octubre del 2018 en un tribunal de Fort Lauderdale (Florida), la família i la defensa d'Ibar han dedicat els seus esforços a evitar la pena de mort de l'acusat. En gener, el jurat va tornar a considerar-lo culpable, per unanimitat, de l'assassinat en primer grau de tres persones, a més de robatori a mà armada. Ara es troba en la fase de sentència que pot portar-lo, de nou, al corredor de la mort.

També et pot interessar

stats