Maduro suspén el diàleg amb l’oposició pel suport de Guaidó al bloqueig dels EUA

L’oposició atribueix aquesta mesura al temor del mandatari a un canvi polític al país.

Nicolás Maduro, en una acte del govern veneçolà
Nicolás Maduro, en una acte del govern veneçolà / Prensa de Miraflores (Efe)

El president veneçolà, Nicolás Maduro, ha decidit suspendre el procés de diàleg que mantenia amb l'oposició a Barbados, a instàncies de Noruega. Ho fa pel suport que el cap del Parlament, Juan Guaidó, ha mostrat al bloqueig total de béns estatals veneçolans als Estats Units.

A més, l'executiu chavista ha dit que revisarà els mecanismes d'aquest procés de diàleg per tal que la continuació siga “realment efectiva i harmònica amb els interessos del poble”.

L'oposició creu que es deu al temor al canvi polític

La delegació opositora que participa en el procés de diàleg amb el govern de Veneçuela criticat la mesura i l'atribueix al temor a un canvi polític al país. 

La delegació ja es trobava a Barbados, on estava previst que es reprengueren aquest dijous les converses, amb reunions programades per a dos dies.

Maduro crida a una jornada mundial de protesta pel bloqueig dels EUA

D’altra banda, Maduro ha cridat a realitzar dissabte una jornada mundial de protesta en contra del bloqueig total de béns estatals veneçolans als Estats Units decretat per l'administració de Donald Trump.

Maduro ha cridat a manifestacions en totes les ciutats de Veneçuela i del món, fins i tot a expressar el rebuig al bloqueig a través de les xarxes socials.

Considera la sanció nord-americana una insensatesa i un "despropòsit total" que, segons ell, posa de manifest els "nivells d'odi i intolerància del supremacisme imperialista".

També et pot interessar

stats