Maduro és reelegit president de Veneçuela en unes eleccions polèmiques

Nicolás Maduro ha sigut el líder més votat en les eleccions de Veneçuela enmig de denúncies de frau per part dels candidats de l'oposició.

Nicolás Maduro celebra la victòria amb els seus partidaris
Nicolás Maduro celebra la victòria amb els seus partidaris / Carlos García Rawlins (Reuters)

Nicolás Maduro ha resultat reelegit com a president de Veneçuela per al període 2019-2025 en unes polèmiques eleccions marcades per una forta abstenció i per les denúncies de frau dels candidats opositors, que han exigit una repetició dels comicis. Maduro ha obtingut, segons els resultats oficials, 5.800.000 vots amb una participació de 8,5 milions d'electors d'un cens global de més de 20 milions. Això representa un dels percentatges més baixos de la història de Veneçuela.

El candidat que ha quedat per darrere de Maduro és l'exgovernador Henri Falcón, que ha obtingut 1.800.000 vots. El president electe ha convocat tots els candidats, i també els líders que havien defensat l'abstenció, a un diàleg per a salvar les diferències i plantar cara a la crisi que viu el país. Abans que finalitzara la jornada electoral, els candidats opositors havien denunciat més de mil violacions de la llei electoral comesos pels partidaris de Nicolás Maduro.

També et pot interessar

stats