Maduro proposa avançar les eleccions legislatives com a solució a la crisi de Veneçuela

Vol renovar abans d'hora l'Assemblea Nacional, l'única institució que està controlada per l'oposició liderada per Guaidó.

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha proposat avançar les eleccions legislatives
El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha proposat avançar les eleccions legislatives / Rayner Peña (Efe)

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha proposat avançar les eleccions legislatives, previstes per a 2020, com una forma de generar una solució "pacífica" a la crisi política i econòmica que travessa el país sud-americà. El líder chavista vol enfrontar-se electoralment a l'oposició i ha vaticinat el seu triomf: "Anem a eleccions avançades de l'Assemblea Nacional per a veure qui té els vots, per a veure qui guanya".

Amb aquesta convocatòria d'eleccions legislatives, Maduro vol renovar abans d'hora l'Assemblea Nacional, l'única institució que està controlada per l'oposició des de 2016, l'únic contrapoder de Veneçuela. Mentre que el seu rival, l'actual president de l'òrgan legislatiu, Juan Guaidó, reclama l'eixida del mandatari i la celebració d'eleccions presidencials que estiguen garantides per observadors internacionals independents. 

El funcionament de l'Assemblea Nacional s'ha vist afectat en l'últim trienni per diverses sentències contra els diputats, almenys 30 dels quals estan acusats o processats per diverses causes. 

Maduro va obtindre la reelecció el 20 de maig de 2018, en uns comicis no reconeguts per nombrosos països i titlats de fraudulents per l'oposició, que no hi va participar, entre altres raons, per la inhabilitació dels seus líders principals.

També et pot interessar