Maduro diu que està preparat per a asseure's amb l'oposició veneçolana

El mandatari s'ha mostrat obert a avançar les eleccions legislatives, però no les presidencials.

Més d'un centenar de persones protesten a Buenos Aires (Argentina) contra la "ingerència imperialista" a Veneçuela aquest dimarts
Més d'un centenar de persones protesten a Buenos Aires (Argentina) contra la "ingerència imperialista" a Veneçuela aquest dimarts / Javier Caamaño (Efe)

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, s'ha mostrat disposat a asseure's amb l'oposició per a dialogar sobre "la pau i el futur" del país, segons ha manifestat aquest dimecres en una entrevista amb l'agència de notícies russa RIA Nóvosti. Maduro considera que "seria molt bo" avançar les eleccions legislatives per a eixir de la crisi que viu el país, però ha reiterat el seu rebuig a convocar comicis presidencials.

"Estic preparat per a asseure'm amb l'oposició per a parlar del bé de Veneçuela, de la pau i del futur", ha expressat el mandatari dies després que el president del Parlament, Juan Guaidó, es proclamara president interí de Veneçuela amb el suport dels Estats Units i d’alguns països llatinoamericans.

El president veneçolà ha assegurat que aquests moments hi ha converses privades i telefòniques entre presidents i cancellers, i que espera que "hi haja bons resultats les pròximes hores". Així mateix, ha declarat que està obert a parlar amb el seu homòleg nord-americà, Donald Trump, en "privat, en públic, als Estats Units, a Veneçuela o on ell vulga, amb una agenda oberta, tots els temes" que la Casa Blanca vulga tractar. "És més, estic segur que si ell i jo ens veiem cara a cara i parlem, s'escriurà una altra història", ha destacat.

Rebuig a les eleccions presidencials

Maduro ha tornat a rebutjar l'"ultimàtum i els xantatges" perquè convoque eleccions presidencials, ja que defensa la legitimitat dels comicis que es van celebrar al maig. Aquesta votació no va ser reconeguda per la major part de la comunitat internacional ni per l'oposició, que no va participar en els comicis.

Dissabte passat Espanya, França, Alemanya, el Regne Unit, els Països Baixos i Portugal van donar huit dies a Maduro perquè convocara eleccions o, en cas contrari, reconeixerien Guaidó.

"A Veneçuela hi ha hagut eleccions presidencials, hi ha hagut un resultat i si l'imperialisme vol noves eleccions, que espere fins al 2025", ha sigut la seua resposta, a més d'afegir que sí que "seria molt bo" avançar les eleccions legislatives que han de celebrar-se el 2020.

També et pot interessar

stats