Maduro demana ajuda als Estats Units per a investigar l'atemptat contra ell

El president de Veneçuela vol que l'FBI investigue l'atemptat perquè, segons assegura, el dron que va explotar l'enlairaren des de Florida.

Maduro compareix en el palau de Miraflores, a Caracas | REUTERS
Maduro compareix en el palau de Miraflores, a Caracas | REUTERS

El Govern de Veneçuela continua amb la investigació de l'atemptat frustrat a Nicolás Maduro del 4 d'agost i ha demanat ajuda al Perú i als Estats Units perquè detinguen i extradisquen els presumptes responsables. El mandatari veneçolà ha apel·lat a la bona fe del seu homòleg nord-americà, Donald Trump, "més enllà de les diferències que tenim i que seguiran existint".

Fins i tot ha demanat al fiscal general del seu país, Tarek Saab, coordinar amb l'ambaixada dels Estats Units a Veneçuela la possibilitat que l'FBI visite el país caribeny i participe en les investigacions. "Confie", ha dit Maduro, "que el president Donald Trump no permeta que sota territori nord-americà es prepare l'assassinat en massa de líders civils a Veneçuela".

Maduro ha reiterat que l'expresident colombià Juan Manuel Santos va donar l'orde d'assassinar-lo en coordinació amb l'expresident del parlament veneçolà, l'opositor Julio Borges, exiliat a Colòmbia. Acusacions que han desmentit els dos polítics i que Maduro basa en la confessió del diputat opositor Juan Requesens, detingut dimarts. Una confessió que l'oposició atribueix a l'ús de la tortura pel règim bolivarià.

El Departament d'Estat dels EUA considera il·legal la detenció de Requesens i ha defensat que aquesta acció sols és "l'últim exemple d'una llarga lletania d'abusos als drets humans". No obstant això, una portaveu del Departament ha dit que s'investigaran activitats il·legals dins del seu territori si s'aporten evidències creïbles.

També et pot interessar

stats